Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Durerea in spondiloza cervicala

Publicat la data de 13-06-2017

Durerea in spondiloza cervicala – ce putem face acasa ?

Ne sfatuieste Dr. Iorgoveanu Vasilia, Medic Specialist Reumatologie, Competenta Ecografie aparat locomotor, in Clinica Arcul de Triumf

Una din cauzele cele mai frecvente pentru care pacientii tineri se prezinta la medicul reumatolog este durerea in regiunea cervicala.

Cateva metode simple insotite de cateva zile de odihna sunt de obicei suficiente sa amelioram o tensiune dureroasa la nivelul coloanei cervicale. Daca aveti o afectiune complexa sau o durere persistenta, contactati medicul reumatolog pentru recomandari ulterioare.

Corectarea posturii

Rigiditatea si durerea sunt cel mai frecvent cauzate de o pozitie incorecta la birou si statul in aceeasi pozitie o perioada indelungata. O saltea moale, o perna care este fie prea moale fie prea rigida pot accentua simptomele. In timpul somnului, capul trebuie sustinut in acelasi nivelul cu restul corpului in pozitie neutra.

In sezut, soldurile si genunchii trebuiesc pozitionati in unghi drept. Scaunul sa aiba un spatar inalt care sustine coloana lombara. Daca biroul e pozitionat prea jos, capul va sta aplecat in fata si va aparea durerea musculara.

Optiuni accesibile:

* Antilagicele simple precum paracetamolul pot fi de ajutor. Se prefera administrarea lor inaintea ca durerea sa devina severa, insa nu este recomandat sa fie administrate mai des decat 1cp la 4 ore.

* AINS  utilizate pe o perioada scurta  de tratament (5-10 zile) pot fi utile cu riscuri minime. Daca nu apare ameliorare dupa cateva zile, putin probabil sa fie eficiente. Se pot folosi unguente care contin antiinflamator nonsteroidian pentru a masa zonele dureroase.

Exercitii

O perioada de repaus poate fi utila initial, dar pentru a preveni slabirea musculaturii si rigiditatea la miscare, e recomandata imobilizarea doar pe termen scurt. Pe cat posibil trebuiesc efectuate exercitii de intindere (stretching) si de tonifiere precum inotul, pilates sau yoga. Efectuate in mod constant acestea vor tonifia musculatura gatului si vor creste mobilitatea.

Cald/Rece

Aplicarea de comprese calde ( heat pack, sticla umpluta cu apa calda) pot elibera senzatia de tensiune. Nu aplicati caldura direct pentru a evita arsuri sau iritatia pielii.   Deasemeni pentru contracturi musculare puteti aplica comprese reci ( de exemplu o punga congelata de mazare invelita in prosop).

Masajul

Masajul in regiunea cervicala este recomandat, mai ales asociat cu unguente cu substante antiinflamatorii.

Dr. Iorgoveanu Vasilia, Medic Specialist Reumatologie, ofera consultatii si efectueaza ecografii aparat locomotor in Clinica Arcul de Triumf.

Puteti efectua programari  in Clinica Arcul de Triumf , Adresa : Str. Clucerului nr.55 sect.1 Bucuresti la Tel. programari : 031. 101. 30. 01 / 021 99 01