Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Mezoterapia in combaterea caderii parului

Publicat la data de 14-12-2015

Incepand din luna decembrie dr. Cristina Pana, medic primar Dermatologie, aplica mezoterapia pentru combaterea caderii parului (alopecie) si stimularea cresterii acestuia.

Pentru programari sunati la 0219901.

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical care consta in introducerea  direct in piele, prin injectare repetata, a unor substante sau amestecuri de substante speciale avand  rol nutritiv  si scopul de a combate caderea parului , de a imbunatati calitatea parului existent, de a stimula cresterea acestuia si de a incetini caderea de tip androgeno-genetic.

Substantele folosite sunt vitamine, minerale si / sau blocanti ai dihidrotestosteronului, extracte naturale  si ingrediente de sinteza in combinatii care difera de la terapeut la terapeut . Aceste substante, introduse in apropierea foliculului pilos, vor determina accelerarea circulatiei sangvine la nivelul radacinii slabite sau adormite a firului de par, in felul acesta furnizandu - se ingredientele necesare unui fir de par sanatos dar care se pierd odata cu varsta sau prin actiunea factorilor de mediu.

Injectarea se face de catre medicul calificat, fie manual, fie folosind un dermaroller, exceptional prin intermediul unui pistol special pentru mezoterapie.

Mezoterapia este o procedura considerata sigura si eficienta, in mod obisnuit nefiind semnalate reactii secundare sau alergice. Durerea este minima sau absenta, disconfortul este limitat iar recuperarea este foarte rapida.

Numarul de sedinte de mezoterapie  si  ritmul lor este diferit in functie de tipul alopeciei. Este necesara o serie initiala de sedinte care poate dura de la cateva saptamani la cateva luni, apoi se continua cu sedinte de intretinere atata timp cat se doreste mentinerea rezultatului.

Primele semne semnificative apar dupa cca 3-6 luni, de aceea pacientul trebuie sa aiba asteptari realiste referitoare la ce se poate obtine si ce nu cu ajutorul mezoterapiei.

Pacientul ideal pentru procedura este cel cu alopecie incipienta, dar rezultate notabile sunt semnalate in aproape orice tip si stadiu de alopecie, atat la barbati cat si la femei, dar si in dermatita seboreica severa sau rebela localizata la scalp.

Articol realizat de dr. Cristina Pana, medic primar Dermatologie