Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Holter ECG timp de 7 zile

Publicat la data de 27-03-2017

 

Holter-ul ECG  este o investigatie necesara pentru evaluarea ritmului cardiac si ajuta la diagnosticarea batailor patologice ale inimii, si anume batai rapide, rare sau modificate fata de cele sanatoase. Toata activitatea inimii este inregistrata pe un aparat timp de 7 zile, ulterior fiind interpretata de medicul cardiolog.

Holter-ul ECG se indica atunci cand pacientii prezinta simptome sugestive pentru aritmii cardiace : sincopa – pierderea starii de constiinta, palpitatii etc. Aceasta investigatie cu holter ECG se foloseste  si pentru detectarea ischemiei silentioase, caz in care pacientul nu simte nimic dar de fapt apar modificari ECG fara nici un fel de simptom, lucru care poate fi detectat foarte bine pe holter. O alta aplicatie practica este in cazul batailor rare ale inimii, unde se poate discuta ulterior  indicatia de montare a unui stimulator cardiac. De asemenea aceasta investigatie este necesara pacientilor care au suferit un accident vascular pentru care nu se poate gasi cauza si se suspicioneaza o tulburare de ritm - fibrilatia atrilala.

Montarea holterului se realizeaza simplu, fara durere si presupune plasarea unor electrozi pe piele timp de 7 zile. Acestia sunt conectati la un aparat de dimensiunile unui telefon mobil. Pacientul pleaca acasa cu aparatul montat iar acesta va monitoriza electrocardiograma timp de 7 zile, ulterior medicul curant va interpreta rezultatul.

Dupa 7 zile, pacientul revine in clinica noastra, se vor indeparta electrozii, iar aparatul se va atasa unui calculator, unde va putea fi vizionat doar traseul ECG patologic inregistrat pe toata perioada.

Detalii suplimentare privind procedura de montare a Holter-ului puteti regasi accesand link-ul : http://www.cmpanduri.ro/holter-ekg-7

Ca si interpretare a holterului ECG, acesta ne ofera o multitudine de informatii in legatura cu ischemia miocardica silentioasa, bataile rare  sau rapide (cum ar fi fibrilatia atriala sau tahicardiile ventriculare), informatii care  ajuta in stabilirea tratamentului adecvat, fie el medicamentos, interventional sau chirurgical.

Pentru programari sau informatii suplimentare poti apela  021. 99 01 de Luni pana Vineri interval orar 8:00 - 19:00.

Monitorizare prelungita ECG (Holter ECG 7 zile) – se realizeaza cu un monitor de tip loop recorder care inregistreaza automat aritmii cardiace. In plus inregistreaza curba batailor cardiace (curba AV). In acelasi timp poate inregistra episoade simptomatice prin activare manuala (marker manual). In modul automat poate detecta: batai ventriculare sau supraventriculare izolate, cuplete, triplet, salve; pauze; perioade de tahicardie sau bradicardie (in functie de setari), fibrilatia atriala.

Holter-ul ECG se poate monta si 24 h, 72 h ( 3 zile), 120 ore ( 5 zile ), la indicatia medicului specialist.