Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Vaccinarea antigripala - informatii utile

Publicat la data de 12-10-2020

Administrarea unui vaccin antigripal la adulti se efectueaza de catre personalul medical daca pacientul prezinta o recomandare medicala, dar si la cererea pacientului, doar in urma unei evaluari medicale. Administrarea se poate face intramuscular sau subcutanat in regiunea muschiului deltoid.

Contraindicatiile absolute si relative ale vaccinarii: starea acut? de boala cu febra/simptomatologie asociata infectiei cu COVID-19, stare de hipersensibilitate la unul dintre componentele vaccinului (inclusiv proteina ou in cazul vacinurilor cultivate in oua de gaini), reac?ie adversa severa postvaccinala la un alt vaccin/alta vaccin antigripal administrat anterior, anumite boli cronice (boli imunologice, cancer, boli hematologice, anumite boli neurologice), tratamente cu imunoglobuline, imunosupresoare, vaccinari efectuate în ultimele 30 zile, afectarea coagularii, trombocitopenie sau tratament anticoagulant.

In cazul administrarii unui vaccin pot aparea reactii adverse, care nu tin de modul de administrare. Acestea sunt enumerate in prospectul medicamentului si de aceea este util sa cititi si sa pastrati prospectul vaccinului. Cele mai frecvente reactii postvaccinale sunt: durerea la locul injectarii, stare generala modificata, cefalee, dureri musculare in intervalul de 1 - 3 zile de la administrare. In cazul aparitiei unor reactii adverse persistente este necesar sa apelati la medicul care v-a recomandat vaccinul sau la medicul de familie/serviciul de urgenta in cazul aparitiei oricaror reactii neplacute.