Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Promotie ,,Vino cu tensiunea la control!” reducere 30%

Publicat la data de 28-03-2017

Vino cu Tensiunea arteriala la control !  Pentru a beneficia de pachetul de reducere 30% (pret promotional 210 ron fata de 300 ron) la consult Medicina Interna si Holter Tensiune in Clinicile Centrului Medical Panduri  in perioada 1 Aprilie - 31 Mai,  poti realiza programarea la 021 / 9901, specificand oferta promotionala.  Detalii despre regulamentul promotiei pe http://cmpanduri.ro/regulament-de-participare-la-promotii.

 Diagnosticul de hipertensiune arteriala se realizeaza  de catre  medicul de Medicina Interna sau medicul Cardiolog. Metoda uzuala de diagnostic este masurarea repetata a tensiunii arteriale. Frecvent, este nevoie atat pentru diagnostic cat si pentru masurarea eficientei tratamentului de Holter-ul de tensiune. Acesta aduce informatii importante privind tensiunea dumneavoastra, masurand-o  in interval de 24 ore. Ulterior, in functie de rezultatul Holter-ului se pune diagnosticul de hipertensiune sau daca tratamentul pe care il aveti deja nu mai este eficient, se ajusteaza in functie de valorile tensionale inregistrate.

Ce presupune investigatia  Holter pentru monitorizarea tensiunii arteriale ?

Aceasta investigatie presupune montarea unui dispozitiv electronic la nivelul taliei si o manseta de tensiometru pe antebrat. Acestea realizeaza, timp de 24 ore, masurarea tensiunii arteriale la intervale de 15-60 minute, precum si memorarea acestor valori masurate. Investigatia necesita revenirea pacientului dupa 24 ore de la montare pentru descarcarea informatiei, interpretarea acesteia si recomandarile necesare, precum si pentru consultatia de Medicina Interna.

Cu siguranta fiecare dintre noi avem pe cineva din familie sau din cercul de prieteni care sufera de hipertensiune arteriala, fie ca are un diagnostic  sau nu.  Prin definitie, hipertensiunea inseamna o crestere a  tensiunii arteriale peste limita normala. Aceasta boala silentioasa  afecteaza atat femeile cat si barbatii.

Cauzele bolii:

In marea majoritate a cazurilor (peste 90%), cauza  hipertensiunii arteriale este incerta; fiind numita "hipertensiune arteriala esentiala". Pentru mecanismele HTA esentiale au fost propusi factori predispozanti ca mostenirea din familie, varsta, obezitatea, stilul de viata nesanatos, factori vasculari, starile emotive repetate, unele tulburari suprarenale, aport excesiv de sare in alimentatie, medicamente ca anticonceptionalele, antiinflamatoare, pastile pentru dieta, corticoterapia.
In 10% din cazuri HTA este secundara, determinata de cauze renale, endocrine,  anomalii ale aortei etc.

Riscuri ?

Riscul aparitiei unor complicatii creste o data cu cresterea valorilor tensionale. Inainte de a se instala hipertensiunea arteriala, prescurtata HTA, poate apare la pacientii sanatosi un semnal de alarma : prehipertensiune, definita ca tensiune sistolica intre 120-139 cu tensiune diastolica intre 80-89 mmHg.  Odata instalata prehipertensiunea sansele ca hipertensiunea sa apara sunt crescuti  daca neglijam pasii pentru preventie.

Daca urmati tratament pentru prehipertensiune si masurandu-va tensiunea in mod repetat si regulat observati ca valorile au redevenit normale, inseamna ca situatia este sub control. Uneori pacientii renunta la tratamentul antihipertensiv atunci cand tensiunea este in limite normale. Nu renuntati la tratamentul prescris de medicul dumneavoastra, consecinta va fi cresterea tensiunii dinnou.

Atunci cand creste, tensiunea arteriala  de obicei nu se asociaza cu semne sau simptome, dar uneori pot sa apara dureri de cap. Verificati-va tensiunea arteriala constant  intrucat puteti avea hipertensiune arteriala de mult timp fara sa stiti. In tot acest timp, pot sa apara complicatii deoarece sunt afectate inima, vasele de sange, rinichii.  Unii pacienti afla ca sufera de hipertensiune arteriala numai dupa ce apar probleme mult mai grave precum infarct, insuficienta renala si/sau cardiaca.

In cazul in care tensiunea creste foarte mult puteti sa aveti simptome  precum dureri severe de cap, ameteli, stari de confuzie, sangerari nazale, incetosarea vederii. 

Sfaturi utile despre preventia hipertensiunii arteriale poti citi accesand link-ul : http://www.cmpanduri.ro/recomandari-pentru-preventia-primara-a-bolilor-cardio-vasculare

Te asteptam cu drag sa verificam impreuna  Sanatatea Ta !