Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Spermograma si MAR Test pentru investigarea fertilitatii cuplului

Publicat la data de 29-10-2015

Incepand cu luna noiembrie in cadrul Centrului Medical Panduri se pot efectua urmatoarele investigatii:

Spermograma - este o analiza a spermei care face parte din baremul minim de analize pentru investigarea unui cuplu infertil. Analiza se efectueaza de catre medicul embriolog, conform ultimelor standarde din WHO manual- fifth edition (OMS - editia 5) si prin aceasta se stabileste calitatea si diversi parametrii ai spermei.

MAR Test – este o analiza care detecteaza prezenta de anticorpi antispermatici in sperma. Anticorpii antispermatici sunt imunoglobuline de tip IgG si IgA. Acestea apar in sperma atunci cand din cauza unor obstructii, infectii sau traumatisme, este afectata bariera hemato-testiculara. In general, prezenta anticorpilor antispermatici la nivelul cozii spermatozoizilor se coreleaza cu diminuarea motilitatii spermatozoizilor, iar prezenta acestor anticorpi la nivelul capului este asociata cu incapacitatea de fertilizare a ovocitului de catre spermatozoizi. Prezenta a 20 - 39% de spermatozoizi reactivi IgG in sperma poate fi interpretata ca suspiciune de infertilitatea imunologica, iar la valori de peste 40% infertilitatea imunologica este foarte probabila.

Aceste analize se alatura celor care se efectueaza deja in laboratoarele Centrului Medical Panduri: spermocultura, teste hormonale si imunologice serice necesare pentru a creea un tablou complet in investigarea fertilitatii cuplului.

Analizele se realizeaza in laboratorul de analize medicale din clinica Arcul de Triumf situata pe str Clucerului nr 55 cu programare la tel: 0742080514

Pretul analizelor: Spermograma 150 lei si MAR Test 100 lei