Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Precizari privind Holterul EKG 7 zile

Publicat la data de 26-11-2015

Procedura implica montarea a doi electrozi adezivi - unul in zona de mijloc a pieptului, iar celalalt sub sanul stang. La barbati este recomandabil sa se indeparteze parul din zona de mijloc a pieptului (de pe stern) inainte de prezentarea in clinica pentru montare. Pe electrodul de pe piept este conectat dispozitivul de inregistrare - acesta trebuie ferit de socuri, de umezeala (nu se permite efectuarea de dus/baie in timpul purtarii aparatului). 

La plecarea din clinica pacientul primeste un numar de 12 electrozi de rezerva pentru a permite schimbarea zilnica a lor (in vederea realizarii igienei personale se desprinde dispozitivul de inregistrare de pe electrod, apoi se scot electrozii pentru ca pacientul sa poata realiza igiena personala, dupa care va lipi doi electrozi noi, iar pe cel de pe piept va atasa dispozitivul de inregistrare).

Exista posibilitatea ca unii pacienti sa aiba o reactie locala la adezivul electrozilor (roseata, mancarime). Daca reactia este suparatoare, se pot muta electrozii cu 1-2 cm mai sus sau mai jos. In cazul unei reactii locale de nesuportat, atunci poate fi necesara indepartartarea electrozilor si revenirea in clinica pentru returnarea dispozitivului. In functie de durata inregistrarii se vor face corectiile de cost si interpretarea inregistrarii.

Dupa 7 zile pacientul (sau cineva din familie) va reveni in clinica pentru returnarea dispozitivului de inregistrare.

Medicul cardiolog va citi si interpreta inregistrarea. In principiu, rezultatul va fi gata de predat pacientului in termen de 24-48 de ore de la returnarea dispozitivului, exceptie de la aceasta o vor face situatiile administrative - lipsa temporara a medicului (concediu); in acest caz pacientul va fi informat, iar rezultatul va fi inmanat cat mai rapid posibil.

Rezultatul va fi prezentat de catre pacient medicului care a solicitat aceasta examinare, pentru incadrare clinica si decizie privind atitudinea terapeutica.