Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Frumusete si longevitate

Publicat la data de 30-03-2018

Frumusete si longevitate

Atat frumusetea cat si longevitatea sunt dorite de oameni dintotdeauna. Odata cu trecerea anilor apar diverse modificari in structura si functionalitatea tesuturilor din corpul nostru. Aceste modificari se datoreaza, pe langa simpla curgere a anilor, atat factorilor interni, cat si celor externi.

Pielea este organul cu cea mai mare suprafata, dar si cu expunerea cea mai mare, asa incat primele semne ale curgerii timpului le vom percepe la acest nivel. Aspectul pielii a fost dintotdeauna o preocupare pentru oameni, de aceea de-a lungul vremii au aparut diverse solutii pentru infrumusetare, dar si pentru intretinere sau intarziere a proceselor legate de trecerea anilor.

In era premoderna in lume speranta de viata era de 30 ani. Incepand cu secolul 19 speranta de viata a crescut continuu in tarile industrializate, astfel incat in 2013 speranta de viata globala s-a dublat fata de anul 1900, apropiindu-se de 70 ani. Preocuparea zilelor noastre se indreapta spre longevitate, dar mai ales spre calitatea vietii, un indicator important al zilelor noastre fiind speranta de viata sanatoasa.

Se spune ca frumusetea vine din interior. Daca avem o stare buna din punct de vedere fizic, functional si emotional, atunci aspectul nostru va reflecta acest lucru.

Ce putem face pentru a avea si pentru a avea si a pastra starea de bine?

Echipa de medici din Centrul Medical Panduri va sta la dispozitie pentru evaluarea oricarei simptomatologii. De asemenea, daca va preocupa aspectul pielii dumneavoastra medicii dermatologi pot realiza o evaluare, cu accent pe examinarea nevilor pigmentari (alunite), a tulburarilor de pigmentare, a keratozelor actinice. Veti primi toate recomandarile necesare ingrijirii optime a pielii, conform varstei si necesitatilor dumneavoastra. Medicul generalist/geriatru va poate da recomandarile pentru un stil de viata santatos, personalizat, precum si recomandari pentru terapii naturale, integrate statusului dumneavoastra fizic, functional si emotional si corelate cu un eventual tratament pe care-l urmati.

Gabriela Cirstescu, medic generalist/geriatrie

http://cmpanduri.ro/echipa-medicala

new