Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Efectele cunoscute si studiate ale tratamentului cu Gerovital H3

Publicat la data de 30-10-2019

Doamna Profesor dr. Ana Aslan a intuit si a descoperit actiunile terapeutice de tip biotrofic ale procainei, prin tratament de lunga durata în doze mici, cu rol curativ si profilactic.Cele mai cunoscute si studiate efecte ale Gerovital H3 sunt cel antioxidant si cel antidepresiv.

Gerovital H3, prin ingredientul sau activ – procaina, dar si prin celelalte ingrediente (metabisulfit de potasiu, acid benzoic) exercita actiune antioxidanta prin mai multe mecanisme. Tratamentul cronic cu Gerovital H3 are efecte antiaterosclerotice, cu scaderea colesterolului total si cresterea HDL colesterolului.

Efectul antidepresiv este exercitat deoarece Gerovital H3 este un slab, reversibil si competitiv inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO), ceea ce-i confera reactii secundare reduse comparativ cu alte medicamente din aceeasi clasa.

Alte efecte demonstrate clinic sunt:

  • Reducerea durerii si imbunatatirea mobilitatii la pacientii cu afectiuni articulare, in special artrozice
  • Reducerea rigiditatii si a hipokineziei din sindroamele si boala Parkinson

Prin efectele sale benefice, precum si prin utilizarea sa de mai bine de 60 ani, Gerovital H3 si-a dovedit utilitatea in preventia si profilaxia unora dintre fenomenele asociate inaintarii in varsta. Este recomandata inceperea curelor cu Gerovital H3, administrat in forma injectabila sau orala, inca de la varste de peste 40 - 50 ani. Este necesara respectarea indicatiilor prospectul medicamentului, indicatiilor medicului care supravegheaza terapia, dar si a preferintele fiecarui pacient. Cheia succesului este tratamentul de lunga durata, sub monitorizare periodica (atat timp cat nu exista reactii adverse sau contraindicatii), dar si respectarea unor recomandari privind stilul de viata.

In clinica Arcul de Triumf sunt accesibile urmatoarele servicii: consultatie - evaluare in vederea tratamentului cu Gerovital H3, testarea la Gerovital H3, tratament injectabil cu Gerovital H3. Pentru programari sunati la 0219901.

Dr. Gabriela Cirstescu, medic primar Geriatrie

Clinica Arcul de Triumf

Sursa

Gerovital H3 – mecanisme biochimice implicate in actiunea antioxidanta: Daniela Gr?dinaru, Claudia Bor?a, Cristina Ionescu, Anca Ungurianu, Denisa Margin?

Fed Proc. 1975 Jan;34(1):108-10
Procaine HCl (Gerovital H3): a weak, reversible, fully competitive inhibitor of monoamine oxidase. MacFarlane MD

Scientific studies on Gerovital H3 by Mircea Dumitru, MD, PhD